Este es uno de esos postre que me tienen loca!! No os parece que enamora solamente al ver las fotos? Pues cuando lo probéis ya no os cuento!!
Es un bizcocho de almendra muy sencillo y rápido, pero la textura y sabor son impresionantes, acompañado con el gel de frambuesas, que le da el toque de acidez.
I am mad about this dessert! You can fall in love just watching this picture, don´t you think?
Give it a tray and you´ll know what I am saying, just no words!
It´s an almond cake, simple and quick, but its texture and flavour are just amazing, and raspberry gel gives it the acid touch that it needs.
I am mad about this dessert! You can fall in love just watching this picture, don´t you think?
Give it a tray and you´ll know what I am saying, just no words!
It´s an almond cake, simple and quick, but its texture and flavour are just amazing, and raspberry gel gives it the acid touch that it needs.
Es un bizcocho mas bien denso, pero es tan jugoso....que cuando pruebas el primer bocado quedas asombrado por su sabor y textura tan delicada, el aroma que desprende gracias a la vainilla de Tahiti es una locura.
Animaros a preparar esta receta y me contáis que os parece, para mi se queda en una de mis habituales.
It´s dense but really moist....When you try the first bite you´ll be amazed by its flavour and the delicate texture and the scent thaitian vanilla gives it´s just amazing.
Give it a chance and tell me what you think, to me it has become a must.
It´s dense but really moist....When you try the first bite you´ll be amazed by its flavour and the delicate texture and the scent thaitian vanilla gives it´s just amazing.
Give it a chance and tell me what you think, to me it has become a must.
INGREDIENTES:
Para el bizcocho:
170g de pasta de almendra
170g de mantequilla, ablandada
170g de azúcar
1 vaina de vainilla
3 huevos
127g de harina
1 cucharadita de levadura
Una pizca de sal
170g de crema agria
INGREDIENTS:
170g almond paste
170g unsalted butter, softened
170g granulated sugar
1 vanilla bean, split and scraped
3 large eggs
127g cake flour
1 teaspoon baking powder
Pinch of salt
170g sour cream
INGREDIENTS:
170g almond paste
170g unsalted butter, softened
170g granulated sugar
1 vanilla bean, split and scraped
3 large eggs
127g cake flour
1 teaspoon baking powder
Pinch of salt
170g sour cream
Precalentamos el horno a 162ºC.
En un bowl, batimos la mantequilla.
Preheat the oven at 162ºC.
In a bowl, beat butter.
Preheat the oven at 162ºC.
In a bowl, beat butter.
Añadimos la pasta de almendra.
Add almond paste.
Add almond paste.
A continuación incorporamos el azúcar.
Then, stir in sugar.
Then, stir in sugar.
Abrimos la vaina de vainilla.
Cut in half the vanilla pod.
Cut in half the vanilla pod.
Y añadimos las semillas a la mezcla.
Add the vanilla bean to the mixture.
Add the vanilla bean to the mixture.
Incorporamos los huevos 1 a 1 cada vez y mezclamos.
Now the eggs one at a time and mix.
Añadimos a la mezcla, la harina con la levadura y la sal tamizadas.
Toss in shifted flour, baking powder and salt.
Toss in shifted flour, baking powder and salt.
Por ultimo incorporamos la crema agria sin mezclar en exceso.
Lastly add sour cream but don´t overmix.
Lastly add sour cream but don´t overmix.
Ponemos en una bandeja forrada con papel sulfurizado y horneamos 15-20 minutos. Enfriamos sobre una rejilla y cortamos rectángulos.
Bake in an oven tray covered in parchment paper for 15-20 minutes. Let it cool over a wire rack an cut it in rectangles.
Bake in an oven tray covered in parchment paper for 15-20 minutes. Let it cool over a wire rack an cut it in rectangles.
Para el gel de frambuesas:
250g de puré de frambuesas
2´5g de agar agar
45g de azúcar
Raspberry fluid gel:
252g raspberry puree
2´5g agar agar
45g granulated sugar
Raspberry fluid gel:
252g raspberry puree
2´5g agar agar
45g granulated sugar
Hervimos el puré y añadimos el azúcar.
Bring the pure to a boil and add sugar.
Bring the pure to a boil and add sugar.
Añadimos el agar agar. Retiramos del fuego y dejamos enfriar, refrigeramos hasta que se enfríe por completo.Pasamos por la turmix, para que quede cremoso y ligero.
Add agar agar. Take it out the heat and let it cool, refrigerate until it´s completely cold. Using a hand blender mix until it´s creamy and light.
Add agar agar. Take it out the heat and let it cool, refrigerate until it´s completely cold. Using a hand blender mix until it´s creamy and light.
Montaje:
Con una espátula o pincel ponemos en el centro del plato el gel de frambuesas.
Colocamos encima un rectángulo de bizcocho de almendra.
Decoramos con frambuesas frescas, flores y cristales de isomalt.
Assembly:
Using a spatula or a brush garnish the plate using raspberry gel.
Place a rectangular piece of almond cake.
Garnish with some fresh raspberries, edible flowers and isomalt glass.
Assembly:
Using a spatula or a brush garnish the plate using raspberry gel.
Place a rectangular piece of almond cake.
Garnish with some fresh raspberries, edible flowers and isomalt glass.
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