Comenzamos un nuevo mes!!! En esta ocasión quiero compartir con vosotros como preparo yo el Tataki de Atún en casa. Para los que no os asuste comer pescado crudo.
Tataki significa apilado o distribuido en piezas.Se trata de una forma de cocinar la carne o el pescado en la cocina japonesa.
A new month is here!! This time I want to share with you how I prepare Tuna Tataki at home. For those of you who are not afraid of eating raw fish.
Tataki means pounded or hit into pieces. It´s a Japanese way of cooking meat and fish.
A new month is here!! This time I want to share with you how I prepare Tuna Tataki at home. For those of you who are not afraid of eating raw fish.
Tataki means pounded or hit into pieces. It´s a Japanese way of cooking meat and fish.
En casa gusta mucho y siempre que voy al mercado y hay un buen atún, no dudo ni un momento en llevarme un buen trozo.
Es una apuesta segura, es un plato delicioso , una elaboración muy sencilla y sabrosa.
We love it so every time I find good quality tuna at the market I get a good piece.
You can´t go wtong, it´s delicious, easy and tasty.
We love it so every time I find good quality tuna at the market I get a good piece.
You can´t go wtong, it´s delicious, easy and tasty.
Para la espuma de jengibre:
250g de Nata liquida
2 cucharadas soperas de leche
30g de jengibre fresco
Sal
For the ginger foam:
250 grams heavy cream
" Tablespoons milk
30 grams fresh ginger
Salt
For the ginger foam:
250 grams heavy cream
" Tablespoons milk
30 grams fresh ginger
Salt
Hervimos la nata y la leche, añadimos el jengibre y sazonamos.Cocemos durante 1 minuto, tapamos y dejamos infusionar.Colamos y reservamos en la nevera.
Bring heavy cream and milk to the boil, add ginger and salt. Cook for a minute, cover and let it infuse. Strain and keep it in the fridge.
Bring heavy cream and milk to the boil, add ginger and salt. Cook for a minute, cover and let it infuse. Strain and keep it in the fridge.
Una vez fría ponemos en el sifón y reservamos hasta su uso.
Once it´s cold fill the whipper and save until you are going to use it.
Once it´s cold fill the whipper and save until you are going to use it.
Para el tataki:
3dl de salsa de soja
6dl de vinagre de arroz
15g de azúcar
10g de jengibre rallado fresco
Lomos de atún
For the tataki:
3 decilitres soy sauce
6 decilitres rice vinegar
15 grams sugar
10 grams freshly grated ginger
Tuna fillet
For the tataki:
3 decilitres soy sauce
6 decilitres rice vinegar
15 grams sugar
10 grams freshly grated ginger
Tuna fillet
Mezclamos las salsa de soja, el vinagre de arroz, el jengibre y el azúcar.Hay que procurar que el azúcar se disuelva bien.
Mix soy sauce, rice vinegar, ginger and sugar. Sugar must be totally dissolved.
Mix soy sauce, rice vinegar, ginger and sugar. Sugar must be totally dissolved.
Limpiamos el lomo de atún de la piel y la sangre.Y cortamos en trozos rectangulares.
Remove the skin and clean the tuna fillet. Cut in rectangular pieces.
Marcamos los lomos de atún en la plancha caliente por todos sus lados.
Seal every side of the tuna piece in a hot pan.
Seal every side of the tuna piece in a hot pan.
Sumergimos los lomos en la marinada bien fría y refrigeramos 24h.Si no se cubren del todo con la marinada hay que ir dándoles la vuelta.
Plunge the fillet in the marinade really cold and keep it in the fridge for 24 hours. If the marinade doesn´t cover completely the piece you will have to turn the piece around a few times.
Plunge the fillet in the marinade really cold and keep it in the fridge for 24 hours. If the marinade doesn´t cover completely the piece you will have to turn the piece around a few times.
Para el emplatado cortamos lonchas de tataki y acompañamos con la espuma de jengibre, wasabi y salsa de soja.
For the plating, cut slices of tataki and serve with ginger foam, wasabi and soy sauce.
For the plating, cut slices of tataki and serve with ginger foam, wasabi and soy sauce.
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