Aprovechando que ya estamos en temporada de frutos rojos, he preparado esta bonita tarta de frambuesas,os aseguro que las frambuesas, un toque de chocolate blanco y el te matcha es una combinacion deliciosa.
It´s berry season so I decided to prepare this wonderful raspberry tart. I guarantee you that raspberry, a touch of white chocolate and matcha tea is the perfect combination, just delicious.
It´s berry season so I decided to prepare this wonderful raspberry tart. I guarantee you that raspberry, a touch of white chocolate and matcha tea is the perfect combination, just delicious.
Es una receta muy sencilla y es bastante rápida.Como podéis ver es una tarta muy vistosa, así que si este verano tenéis invitados en casa, ya sabéis, no dudéis en prepararles esta receta, quedaran encantados.Podéis tener todos los componentes preparados y en el ultimo momento hacer el montaje.
It´s a really simple and quick recipe.As you can see it´s very attractive so if you have guests this summer, just delight them with this fabulous recipe. They will be really impressed. You can have all the elements prepared in advance, and put everything together in last minute.
It´s a really simple and quick recipe.As you can see it´s very attractive so if you have guests this summer, just delight them with this fabulous recipe. They will be really impressed. You can have all the elements prepared in advance, and put everything together in last minute.
INGREDIENTES:
Frambuesas
Hierbabuena
Pétalos de flores
Para la base de la tarta:
1 huevo
1 yema de huevo
1/2 cucharadita de pasta de vainilla
2 tazas de harina
226g de mantequilla cortada en cubos( bien fría )
1/4 de taza de azúcar
1/2 cucharadita de sal
50g de chocolate blanco
INGREDIENTS:
Raspberries
Mint leaves
Some edible flowers
For the shell:
1 egg
1 egg yolk
1/2 tsp vainilla paste
2 cups flour
226 grams butter, diced in cubes and very cold
1/4 cup sugar
1/2 tsp salt
50 grams white chocolate
INGREDIENTS:
Raspberries
Mint leaves
Some edible flowers
For the shell:
1 egg
1 egg yolk
1/2 tsp vainilla paste
2 cups flour
226 grams butter, diced in cubes and very cold
1/4 cup sugar
1/2 tsp salt
50 grams white chocolate
Mezclamos el huevo, la yema y la pasta de vainilla y reservamos.
Mix together the egg, egg yolk and vanilla paste. Set aside.
Mix together the egg, egg yolk and vanilla paste. Set aside.
En un bol mezclamos la harina, el azúcar y la sal.
In a bowl, mix flour, sugar and salt.
In a bowl, mix flour, sugar and salt.
Añadimos la mantequilla cotada en cubos y mezclamos.
Add the diced butter.
Add the diced butter.
Hasta que la mantequilla este bien integrada.
Mix until butter is well combined.
Mix until butter is well combined.
Añadimos el huevo y mezclamos.
Add the eggs and mix.
Add the eggs and mix.
Probar la masa apretando los dedos, si se sostiene, es que ya esta.
Pinch the dough and if it stands it´s done.
Pinch the dough and if it stands it´s done.
Formamos un rectángulo con la masa y la ponemos entre dos papeles de horno, la envolvemos en papel film y refrigeramos hasta que este muy fría, pero maleable, alrededor de 45 minutos.
Form a rectangle, put it between a couple of parchment paper leaves. Wrap it in plastic foil and refrigerate for 45 minutes, until it´s really cold but maleable.
Form a rectangle, put it between a couple of parchment paper leaves. Wrap it in plastic foil and refrigerate for 45 minutes, until it´s really cold but maleable.
Estiramos la masa sobre la superficie de trabajo, ligeramente enharinada.
Roll out the dough over the counter lightly floured.
Roll out the dough over the counter lightly floured.
La trasladamos al molde, presionamos la masa en las esquinas y en los lados del molde, teniendo cuidado de no estirar la masa.Recortamos el sobrante con un cuchillo o con el mismo rodillo.Pinchamos la masa con un tenedor, envolvemos en papel film y congelamos durante 20 minutos.
Fit it into the tart pan tucking in the edges and cut the remaining parts. Prick it with a fork. Wrap with plastic foil and freeze for 20 minutes.
Fit it into the tart pan tucking in the edges and cut the remaining parts. Prick it with a fork. Wrap with plastic foil and freeze for 20 minutes.
Sacamos la tarta del congelador y le ponemos peso para que no suba, ponemos un papel sulfurizado y encima podemos poner cualquier legumbre para que haga peso.Metemos en el horno precalentado a 170ºC unos 20 minutos.Retiramos el peso y el papel y horneamos hasta que este dorada, otros 15-20 minutos.
Get it out the freezer and line the tart shell with a piece of parchment paper. Fill with any kind of dried bean and bake for 20 minute, preheated oven to 170ºC. Remove the beans and parchment paper and bake for 15-20 minutes or until it´s Golden.
Get it out the freezer and line the tart shell with a piece of parchment paper. Fill with any kind of dried bean and bake for 20 minute, preheated oven to 170ºC. Remove the beans and parchment paper and bake for 15-20 minutes or until it´s Golden.
Sacamos del horno y ponemos la tarta sobre una rejilla, ponemos el chocolate blanco, que se derretirá con el mismo calor de la tarta y lo repartimos bien por toda la base.Dejamos enfriar por completo.
Get it out the oven and put it on a wire rack. Add white chocolate and let it melt while the shell is hot. Spread it over the base of the tart and let it cool completely.
Get it out the oven and put it on a wire rack. Add white chocolate and let it melt while the shell is hot. Spread it over the base of the tart and let it cool completely.
Para la crema de te matcha:
4 yemas de huevo
1/2 taza de azúcar
1/4 de taza de maicena
2 cucharadas de te matcha
Una pizca de sal
2 tazas de leche
1/2 cucharadita de pasta de vainilla
40g de mantequilla
For the matcha tea custard:
4 egg yolks
1/2 cup sugar
1/4 cup corn starch
2 Tbsp matcha tea powder
A pinch of salt
2 cups milk
1/2 tsp vanilla paste
40 grams butter
For the matcha tea custard:
4 egg yolks
1/2 cup sugar
1/4 cup corn starch
2 Tbsp matcha tea powder
A pinch of salt
2 cups milk
1/2 tsp vanilla paste
40 grams butter
En un bol batimos las yemas junto el azúcar, la sal y media taza de leche.
In a bowl, beat the egg yolks, sugar, salt and 1/2 cup milk.
In a bowl, beat the egg yolks, sugar, salt and 1/2 cup milk.
Añadimos el te matcha y mezclamos bien.
Add the matcha tea and mix well.
Add the matcha tea and mix well.
Por ultimo incorporamos la maicena y mezclamos hasta que no queden grumos.
Lastly, incorporate corn starch and beat until there are no clumps.
Lastly, incorporate corn starch and beat until there are no clumps.
Ponemos el resto de la leche en un cazo, al fuego, y cuando este caliente se la incorporamos a la mezcla de las yemas.Volvemos a poner todo en el cazo al fuego.
In a saucepan, heat the remaining milk and once it´s hot incorporate to the egg yolk mix. Heat it in the saucepan again.
In a saucepan, heat the remaining milk and once it´s hot incorporate to the egg yolk mix. Heat it in the saucepan again.
Dejamos hasta que la crema espese, sin dejar de batir.
Cook until the custard thinkens and don´t stop whisking.
Cook until the custard thinkens and don´t stop whisking.
Incorporamos la pasta de vainilla.
Add vanilla paste.
Add vanilla paste.
Retiramos del fuego y añadimos la mantequilla cortada en cubos, mezclamos.
Remove from the heat and add the diced butter, mix well.
Remove from the heat and add the diced butter, mix well.
Ponemos la crema en un recipiente y la tapamos con papel film a piel.Dejamos en el frigorífico hasta que este bien fría.
Fill a container with the custard and cover with plastic wrap making sure that it´s actually touching the custard mixture so it´s doesn´t form a skin. Let it in the fridge until it is really cold.
Fill a container with the custard and cover with plastic wrap making sure that it´s actually touching the custard mixture so it´s doesn´t form a skin. Let it in the fridge until it is really cold.
Ponemos nuestra crema de te matcha sobre la base de la tarta y encima colocamos las frambuesas.
Decoramos con un poco de azúcar glas unas hojas de hierbabuena y algunos pétalos de flores.
Y ya la tenemos lista para comerla acompanñada de un te o un café.
Put the matcha custard in the sell and set the raspberries. Garnish with some confectioners sugar, mint leaves and edible flowers. And it´s ready to go with a coffee or tea.
Decoramos con un poco de azúcar glas unas hojas de hierbabuena y algunos pétalos de flores.
Y ya la tenemos lista para comerla acompanñada de un te o un café.
Put the matcha custard in the sell and set the raspberries. Garnish with some confectioners sugar, mint leaves and edible flowers. And it´s ready to go with a coffee or tea.
muy buena esa tarta, el conjunto de las diferentes capas me encanta, seguro que queda deliciosa
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